woensdag 16 november 2011

Nieuwe zoektocht


Gisteravond zijn Tim en ik naar een informatie-avond geweest van het Eckartcollege in Eindhoven. Dit is een andere school dan waar Bas op zit. Het liefst wil Tim ook naar het Lorentz Casimir Lyceum, maar we moeten realistisch zijn: dit zit er voor hem misschien niet in. Omdat het Lorentz alleen een HAVO/VWO-afdeling heeft, kijken we nu naar een school die daarnaast een MAVO-afdeling heeft.
Het mooie van het Eckart is dat ze naast een MAVO-brugklas en een HAVO/VWO-brugklas ook een zogenaamde HAVO-kans brugklas hebben. Hier wordt les gegeven op HAVO-niveau, met aan het eind van dat jaar de beslissing of je verder gaat op de MAVO of de HAVO.
Keuzes keuzes dus!
De informatieavond was gigantisch goed bezocht (grove schatting: ca. 700 ouders, 500 kinderen!!) en de ouders hadden een ander programma dan de kinderen. Naast een algemeen inleidend verhaal van de directeur, konden we vervolgens verschillende kleinere informatiebijeenkomsten kiezen. Ik ben naar de bijeenkomst geweest over leerlingenbegeleiding (i.v.m. zijn dyslexie) en de bijeenkomst over de HAVO. Tim kreeg minilesjes: gym en biologie. De eerste indruk van deze school is positief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten