zondag 14 maart 2010

Kinderfeestje

Gisteren hebben we het kinderfeestje voor Lea's verjaardag gevierd. De meisjes (ja, dit keer alleen meisjes!) kwamen om half 12. Eerst moest er natuurlijk gezongen worden en daarna speelden we een spelletje om steeds te bepalen wie haar cadeautje mocht geven. Toen dit klaar was moesten de dames natuurlijk even de nieuwe meidenkamer bewonderen.


Daarna schoven ze allemaal aan de keukentafel voor een (of meer, voor wie dat wilde en op kon) zelfgebakken wafel. Deze kon belegd worden met warme kersen, slagroom, smarties, chocovlokken en minimarshmallows. Mmmmm.... smullen maar!
Vervolgens klommen we allemaal in de auto. Rara, wat gingen we doen??? We hoefden niet ver te rijden: hier in het dorp gingen we zeepjes maken!
En dat was leuk: eerst werd een en ander uitgelegd over de verschillende soorten zeep - witte en doorzichtige -, verschillende geurtjes en kleurtjes. En toen mocht iedereen zelf aan de slag: zeep smelten in de magnetron, kleurtje en geurtje erbij en daarna in een leuk zelfgekozen vormpje gieten. De zeepjes konden ook nog versierd worden met een badeendje, bloemetjes, en andere leuke frutsels.


Toen we hier 2,5 uur mee bezig waren geweest was het tijd voor een eigen parfumpje: iedereen koos een lekker geurtje uit. In een parfumflesje konden ze wat gedroogde bloemetjes doen, geur erbij, speciale olie erbij en schudden maar!
Schudden moesten we daarna ook voor de zelfgemaakte haargel. Pas als je het potje ondersteboven boven je hoofd kon houden zonder dat de hele inhoud eruit stortte was de gel goed. Nou, daar kreeg je spierballen van!

Uiteindelijk zijn we 3,5 uur druk in de weer geweest. Het was een zeer geslaagd feest!

2 opmerkingen:

  1. Leuk, zeepjes maken!! Goed plan. Lieshout is wat ver voor ons, maar goeie tip.
    Hou het bloggen vol, heel leuk!
    Karen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Esther,

    Proficiat met de verjaardag van je dochter.
    Wat een mooi verslag van een geweldig kinderfeestje.
    Ik wist niet dat je in ons dorp zo'n leuke activiteit kon doen met de kinderen.

    Groeten, Coos

    BeantwoordenVerwijderen