dinsdag 6 april 2010

Pasen 2010

Het Paasweekend zit er alweer op. Het begon eigenlijk al afgelopen donderdagavond. Tim mocht met Rob mee naar de Witte Donderdag viering. Papa was een van de elf die mee mocht naar de voetwassing: heel indrukwekkend. Vrijdagmiddag ging Lea met Rob naar de viering van Goede Vrijdag. Ook al zo indrukwekkend. De pastoor ging languit voor het kruis liggen.... Zaterdagavond gingen we met z'n allen naar de Paaswake die om 21.00 uur begon. Bas en Tim waren gevraagd om als extra misdienaars mee de mis te dienen. Voor Bas een aantal bijzondere momenten; omdat hij vorige week Gevormd is, mocht hij voor het eerst ook de miswijn drinken. Verder mocht hij het wierrookvat vullen en aansteken. Het was een heel mooie en ontroerende viering. We hadden allemaal een kaars en begonnen in een donkere kerk waarin alleen achterin een vuurkorf brandde. Aan dat vuur werd de nieuwe Paaskaars aangestoken vervolgens werd dat paaslicht aan iedereen in de kerk doorgegeven.
De ochtend van 2e Paasdag moesten Bas en Tim ook mis dienen. Dit was een fijne, lichte en vrolijke viering.

Verder was het natuurlijk een weekend van lekkere paasontbijtjes en.... jawel gourmetten! En wat een verrassing als oma Limburg iets lekkers heeft gegeven dat je op je ontbijtbordje vindt... ("oh, lekker, het is van Milka, dat is die hele lekkere chocolade") Op de foto de overblijfselen. In de eierdopjes stond een chocoladehaasje. Maar ja, die hebben het einde van het paasweekend niet gehaald :-))

Tenslotte hebben Rob en Tim maandagmiddag ruim een uur met hun fietsen door de plaatselijke bossen gecrosst; Al lang een grote wens van Tim! Het was wel zwaarder dan hij gedacht had ;-D. Ook wilde Tim in eerste instantie geen fietshelm op, maar moest na afloop toegeven dat de helm hem wel behoed had voor diverse takken op z'n hoofd. Ach, ja, papa en mama weten het soms echt wel beter ... :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten