maandag 20 december 2010

Kerststress??


In tegenstelling tot bijna heel Nederland hebben de schoolstichtingen in onze regio besloten om de kerstvakantie een week op te schuiven. Dus deze week wordt er nog gewoon gewerkt, en gaat iedereen naar school.
Dat betekent dat er weinig tijd is voor de kerstboodschappen.

Gelukkig heb ik (nog) geen last van kerststress. Voor 1e kerstdag hebben we gekozen voor hapjes in de vorm van stokbrood, toastjes en allerlei lekkers voor daarop. Daarbij een kant-en-klaar gehaktbrood, dus zo gepiept!
Tweede kerstdag komt de hele familie en zijn we in totaal met dertien mensen. Maar ook hier geen stress: we hebben alle gerechten keurig verdeeld, waardoor ik alleen de zorg heb over het onderdeel vlees/vis bij het hoofdgerecht en de koffie-toe.
Natuurlijk gaan we zorgen voor een heel feestelijk gedekte tafel: mooi servies, glaswerk, bestek, leuke accessoires zoals kaarsjes en andere versieringen, mooie tafellakens en bijpassende servetten.

Het is goed dat het bijna vakantie is. Vooral de kinderen zijn er erg aan toe. Bas is errug moe, wat helaas ook resulteert in wat mindere resultaten op school. Lea is snipverkouden en kampt met ontstoken bronchiën. Alleen Tim oogt nog opmerkelijk fit. Dat wijten we aan het feit dat volgende week maandag zijn vriendinnetje een hele dag komt :-)) Dat vooruitzicht geeft blijkbaar vleugels....

1 opmerking:

  1. LOL! De eerste schoondochter dient zich aan... Leuk hoor! Gezellig die kerststress - not. Wij zijn vrij (Pepijn en kids), half vrij (ik, een ondernemer is nooit echt vrij en altijd bezig...) en het blijft superdruk. Hoe heb ik hier ooit een baan naast gehad?? :-)
    Vrijdagavond met zijn negenen gourmetten. Zaterdag naar Rajka toe (been gebroken!! Dus sober diner) en zondag met zijn negenen (andere vier gasten dan vrijdag) hier. Met uitgebreid menu:
    Vooraf
    Gegrilde beenham met honingsaus en vijgen

    Tussengerecht
    Bouillon du Pepin

    Hoofdgerecht
    Combinatie van zalm en garnalen uit de oven, met kerstgroente
    Gefrituurde zoete bataten
    Salade du Karèn avec fromage bleu, walnoten en soleilgedroogde tomates
    Tarte de filo avec fromage de geit (recept van Nenad, origineel Servisch dus)

    Dessert
    Chocolade tulband met aardbeien- en citroensorbetijs

    Vingers aflikken dus! :-)
    Fijne kerstdagen!

    BeantwoordenVerwijderen