dinsdag 18 januari 2011

Ding #21: De aquabrowser


Dit is natuurlijk een echt bibliotheekding! En als Informatie&Advies medewerker heb ik hier natuurlijk ook al vaak gebruik van gemaakt.

De woordenwolk is heel handig als de klant weet dat er 'waarschijnlijk een bepaald woord in de titel voor komt'. Via de wolk word je vaak wel op het goede spoor gezet. Verder is de indeling naar soort document (boek, krantenartikel e.d.) erg makkelijk als je iets zoekt rondom een onderwerp.

Door wat de OBA doet, klanten de mogelijkheid bieden eigen tags aan de catalogus toe te voegen, wordt de catalogus bijna een soort wiki. Ik las in reacties van andere cursisten in het land dat dit vaak handig is, maar soms ook de schijn wekt van een volledigheid die er niet is (qua associaties). Toch past dit wel helemaal in de ontwikkelingen rondom een sociaal netwerk. Het is gewoon belangrijk dat je je als gebruiker blijft realiseren dat je ALTIJD kritisch moet zijn over hetgeen je op het www vindt....

Het is overigens goed om te lezen in de achtergrondartikelen - en in artikelen die ik in vakbladen lees - dat deze toepassingen inmiddels ook het mobiele internet hebben bereikt. Want dáár ligt mijns inziens echt de toekomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten